Handel commissievrij in crypto via de BUX Crypto exchange
Beste alternatief – Lage fee en €1000 gratis handelskosten.
Aanbod
Koop en verkoop meer dan 20 verschillende cryptocurrencies eenvoudig en snel via BUX Crypto.
Betaalmethoden
Visa, MasterCard, iDEAL, Bancontact, bankoverschrijving
Minimale storting
€30
Wallet
Ja
Transactiekosten
0,5%
Features
Koop of verkoop crypto eenvoudig met iDEAL of Bancontact op deze Nederlandse crypto exchange.
Bux Crypto – Onze review en ervaring
Bux Crypto is een nog relatief nieuwe dienst van Bux. Bux ken je misschien al als beleggingsplatform in traditionele middelen, maar tegenwoordig stapt de dienst ook in de cryptowereld. Het wil een eenvoudige en betaalbare manier bieden om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen en te traden.
Simpeler handelen met Bux Crypto
Volgens Bux is het vaak nog ingewikkeld om te beginnen met cryptocurrency. Daarom is Bux begonnen met Bux Crypto: een dienst die de complexiteit uit de cryptohandel haalt. Bux claimt te werken met lage fees tot gratis diensten en biedt de mogelijkheid om fractionele munten te kopen. Zo kunnen geïnteresseerden met ieder bedrag beginnen.
Wie begint met crypto, moet vaak ook aan de slag met wallets, het omwisselen van munteenheden of het leren begrijpen van interfaces. Dat moet makkelijker kunnen: je hebt euro’s en wilt cryptomunten of je hebt cryptomunten en wilt euro’s. Volgens Bux kan de cryptodienst dit op een eenvoudige manier. Je gebruikt hiervoor de Buy- en sellknoppen op de site van Bux Crypto.
Voor de meer ervaren belegger heeft Binance meer verschillende mogelijkheden, en Bux biedt nog niet hetzelfde aantal crypto coins aan om in te handelen. Ook NFT’s kun je bij Bux nog niet vinden. Wellicht dat dit in de toekomst zal veranderen.
Beginnen met Getbux crypto
Beginnen met Bux Crypto doe je door een account aan te maken op de website. Tijdens het aanmaken van een account worden er om persoonsgegevens gevraagd. Na het invullen hiervan wordt het account aangemaakt. Het is goed om te weten dat er wordt gevraagd om een kopie van de identiteitskaart en dat de gegevens hiervan vijf jaar worden bewaard, ook als je je account verwijderd.
Het registreren is volledig gratis. Nadat je account is aangemaakt, kun je meteen beginnen met het kopen, verkopen en het verhandelen van crypto, zoals Bitcoin. Om te beginnen met handelen kun je geld op je Bux Crypto-account zetten, maar als je niet nieuw bent met crypto, kun je ook een reeds bestaande wallet toevoegen.
Zo’n wallet worden in meerdere soorten geaccepteerd. Zo kun je bijvoorbeeld je online wallet van een andere exchange koppelen, maar je kunt ook je hardware- of softwarewallet koppelen.
Beperkt aanbod
Bux Crypto is nog jong, dus het aanbod is nog beperkt. Op dit moment kunnen gebruikers Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, Bitcoin Cash en BUX Token kopen, verkopen en verhandelen. Dit kan op dit moment alleen nog via de webbrowser; aan een app wordt nog gewerkt.
Het storten van crypto kan alleen met Bitcoin, Ethereum of BUX. De ambitie is om later nog meer soorten munten aan te bieden en apps te gaan bieden voor inwoners uit 23 Europese landen.
Wat zijn Bux crypto kosten?
Vanzelfsprekend staan we ook even stil bij de kosten van de broker. Per aanbieder kan dit verschillen. Standaard betaalt de gebruiker bij BUX Crypto 0,50% handelskosten over iedere trade. De kosten voor het opnemen en uitbetalen in euro’s bedragen 2 euro. Dat is in vergelijking met andere brokers fors, maar daarvoor krijgt de gebruiker wat meer gemak terug. Het is in dit geval niet aan te raden om kleine bedragen op te nemen.
Wie BUX Tokens in bezit heeft, kan deze blijvend commissievrij verhandelen. Het kan zijn dat daar in de toekomst nog aanvullende regels bijkomen. Deze zullen dan zijn te vinden in de algemene voorwaarden.
Niet meer verliezen dan je inleg met de BUX crypto app
Bij BUX kun je tijdens het handelen nooit meer verliezen dan je inleg. Daarom werkt het met twee voorzorgsmaatregelen: BUX sluit de positie op het moment dat je 100% van je oorspronkelijke inleg hebt verloren en er wordt een bepaald bedrag apart gehouden om een eventuele fee te kunnen betalen. De eerste maatregel wordt door BUX ‘gegarandeerde stop-loss’ genoemd, de tweede maatregel is een reservering.
Op deze manier komt een account nooit in het rood te staan. Daarom vraagt BUX ook nooit om meer geld over te maken om verliezen te dekken. Dat valt te prijzen, want bij veel handelsplatformen kun je wel degelijk meer geld verliezen dan je hebt. Met deze maatregelen voorkomt BUX ook dat er met emotie wordt gehandeld of dat het handelen een verslavend effect heeft.
Werken met de BUX Token
Tijdens de ICO van Blockport kregen investeerders een zogenaamde Blockport Token (BPT). Nadat dit platform failliet ging, wilde BUX Crypto het een nieuw leven inblazen door te rebranden naar BUX Token. Wie nog BPT heeft, kan deze gewoon weer op het platform van buxcrypto gebruiken. Er verandert niets aan de eigenschappen van de token. Wie BUX of BPT heeft, kan commissievrij handelen.
Misschien komt dat BPT-verhaal een beetje uit de lucht vallen, maar daar gaat een geschiedenis aan vooraf: aan het begin van 2020 liet BUX weten dat het bedrijf Blockport overnam. Dat platform had onvoldoende vermogen om als bedrijf door te zetten. Het had tijdens de ICO in 2018 ruim 15000 ETH opgehaald, maar die konden niet worden omgezet in euro’s. Het vermogen ging omlaag en de Ethereum-koers daalde. Na een mislukte STO werden de deuren gesloten.
Dat is waar BUX Crypto kwam kijken: in maart 2020 ontwikkelde Bux een eigen platform met het core-team van Blockport. Zo werd ook de BUX Token geboren: als een voortzetting van de BPT.
Conclusie BUX crypto review
BUX Crypto is volledig onderdeel van BUX en maakt gebruik van het bestaande netwerken. Met ruim 2 miljoen leden in Europa is BUX een van de grotere handelsplatforms. Het is niet alleen gespecialiseerd in cryptocurrencies, maar vooral ook in aandelen, CFD’s en ETF’s. Over de hele linie heeft BUX een relatief sterke positie in de markt.
Als je denkt aan het moederbedrijf, BUX, kun je ervan uitgaan dat de cryptodienst ook betrouwbaar is. De CEO en oprichter van BUX is Nick Bortot en die vinden we regelmatig terug in de media om bepaalde zaken te verhelderen. Wel moet worden opgemerkt dat de cryptodienst van BUX nog relatief nieuw is en dat er nog kinderziektes in het systeem kunnen zitten.
Tot slot, waar moet ik op letten bij het kiezen voor BUX Crypto?
De BUX Crypto exchange is een online marktplaats waar je als gebruiker digitale activa kunnen ruilen voor fiat geld zoals dollars en euro’s en andere crypto zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).
Als je voor de BUX Crypto exchange kiest, is het noodzakelijk om naar de belangrijkste aspecten van de exchange te kijken zoals functionaliteit en veiligheidsmaatregelen. Heeft BUX Crypto alle functies die je verwacht te gebruiken? En biedt BUX Crypto de gewenste veiligheidsmaatregelen die je zoekt in een exchange?
Gebruiksgemak is een andere factor om te overwegen en is vooral belangrijk voor nieuwere handelaren die moeite kunnen hebben met platforms met een minder intuïtieve gebruikersinterface.
Het is cruciaal om uit te kijken voor valse websites en mobiele apps bij het zoeken naar een crypto exchange zoals BUX Crypto. Zelfs als het platform betrouwbaar lijkt, let dan op eventuele typografische fouten, twijfelachtige branding, en, in het geval van een website, of er een klein slotpictogram dat veiligheid aanduidt bij de URL-balk aanwezig is.
Afgezien van fraude is het belangrijk om jezelf er voortdurend aan te herinneren dat het handelen in crypto riskant kan zijn. Cryptocurrencies zijn vrij gevoelig voor snelle prijsstijgingen en -dalingen die zelfs de meest deskundige beleggers niet met vertrouwen kunnen voorzien.
Onthoud dat het altijd goed is om zelf meer onderzoek te doen naar de BUX Crypto exchange, zodat je verzekerd en zo veilig mogelijk je aankopen kan doen en kan handelen!